Jazzliit ja Kultuuriklubi BAAS LIVE | Kaisa Kuslapuu trio
Reede, 15. Märts 2024, 20:00 - 22:00
See kordus on erand tavalise kordusega võrreldes

Kaisa Kuslapuu – klaver, vokaal
Meelis Pihlap – basskitarr, vokaal
Tõnis Kirsipu – löökpillid

Mida teha, kui armastad üle kõige klaveri mängimist? Loomulikult tuleb kokku panna klaveritrio! Koosseisu sünd tõukus 2022. aasta sügisel ilmunud Kaisa Kuslapuu soolo-EP “Heinast hobu” loomingulisest protsessist, mis lähenes klahvpillile minimalistlikust küljest, otsides kavalat, samas jazzilikku voolamist pärimusmuusika mängimisel. Võib-olla peaks isegi ütlema pärimusmuusikaga mängimisel, kuna improvisatsioonilisus on Kaisa esimeseks keeleks. Koos löökpillide ja bassiga luuakse maailm, kust leiab nii tantsulisust kui tundelist loojutustamist. Kaisa Kuslapuu trio tegi debüüdi tänavusel Viljandi Pärimusmuusika festivalil põhiprogrammi osana.

Kava keskendubi põhiliselt Lõuna-Eesti pärimusmuusikale ja improvisatsioonile. See on ühest küljest tagasivaade Kaisa lapsepõlvele Võrus, teisalt soov jääda ausasse olevikku läbi muusika: võnkuv klaverikeel elab oma elu haamrilöögi ja vildisummutuse vahel, kus talle võib omistada pidulikkust, ootusärevust, muretust, nukrust, apaatiat, igatsust, südame suurimat rõõmu. Kava aluseks on arhiivisalvestised Vana-Võromaa küladest, sekka ka mõni rahvalaulutöötlus Lääne-Eestist ja saartelt.

Kontsert algab kell 20.00 ja on ühes osas. Uksed on avatud kell 19.00. Eelnevalt on avatud kohvik. Laudu ette broneerida ei saa, sest neid on vähe ja saame kõik sõbralikult hakkama!
Piletid müügil kohapeal hinnaga 15€ ja 10€. Sooduspiletid kehtivad (üli)õpilastele, õpetajatele, pensionäridele, Jazz Pesulad kliendikaardi omanikele, Eesti Jazzliidu liikmetele.
Korraldaja võib üritusel teha pilte, videoid ja helisalvestisi ning jagada neid nii osalejatega kui ka avalikes meediakanalites, samuti kasutada sarnaste ürituste turundamiseks.
Rapla Jazziklubi tegevust toetab Rapla vald ja Kultuurkapital. Eesti Jazzliidu kontsertprogrammi toetavad Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.

IMG_7405.webp
Liitu meie uudiskirjaga
Lubame, et ei risusta teie postkasti.
Tulevad sündmused Kultuuriklubis BAAS
Tulevad sündmused Loomeruumis
11 Mai 2024 09:45 - 17:15
Rahvarõivakursus
15 Mai 2024 17:15 - 18:30
Hispaania keel
22 Mai 2024 17:15 - 18:30
Hispaania keel