Rapla Jazziklubi | Susanna Aleksandra/Maaker/Trump
Reede, 21. Aprill 2023, 20:00 - 21:30
See kordus on erand tavalise kordusega võrreldes
Susanna Aleksandra – vokaal
Andre Maaker – kitarr
Janno Trump – bass
 
Susanna Aleksandra, Andre Maaker ja Janno Trump said sellises koosseisus esimest korda kokku 2022. aasta kevadel toimunud Viimsi jazziõhtu raames. Triol oli kohe suurepärane muusikaline keemia ja üksteise mõistmine. Mõned esinemised hiljem otsustati hakata päris asja tegema: spetsiaalselt sellele triole muusikat kirjutama ja seadma.
 
Trio kontserdil kõlab põhiliselt omalooming, sekka mõned spetsiaalselt sellele triole seatud jazzi, brasiilia muusika klassikud ja poplood. Koosseisu eesmärk on lisaks tavapärastele instrumendi rollidele kasutada ära ka pillide ning vokaali võimalusi laiemalt, luues huvitavad rütmilisi ja meloodilisi kihte. Muusika on ühelt poole läbi komponeeritud ja läbi mõeldud, kuid teisalt jätab ruumi improvisatsioonile.
 
• Susanna Aleksandra eesti muusikute perre sündinud laulja-helilooja ja sõnade autor. Karismaatiline, mahedahäälne laulja peab tähtsaimaks lugude jutustamist ning meloodilisust. Susanna Aleksandra on lõpetanud Sibeliuse Akadeemia jazzmuusika bakalaureuse kraadiga ning on lõpetamas sama kooli magistrit. 2020. aasta märtsis ilmus Susannal album “The Siren” Jaapanis ning 2021. aasta jaanuaris Soomes. Album on saanud laialdaselt positiivset vastukaja üle maailma, näiteks Euroopa suurim jazziajakiri Jazzwise andis albumile 4 tähte.
 
• Andre Maaker on kitarrist, kes ennast kirjeldab kui loomingulist muusikut ja tundmatut heliloojat. Ta näeb jazzmuusikuks saamist kui individuaalset ja loovat protsessi, kus kool mängib kindlasti suurt rolli, kuid veelgi olulisem on isiklik suhe ja kirg muusikasse ning tahe helidega mänglevalt ümber käia. Stiilimääratlusi vältides nimetab ta ennast pigem loovmuusikuks, jättes nii ruumi erinevate muusikastiilide vahel liikumiseks, sest teda köidavad erinevad kõlamaailmad ja improviseerides tunneb ta end ühtviisi koduselt nii jazzi-, folgi-, roki- kui ka kammermuusika lavadel.
 
• Janno Trump on Eesti üks hinnatumaid noorema generatsiooni bassiste, eelkõige tegev jazzmuusikuna, kuid mänginud ja plaate salvestanud ka väga erinevate pop- ja rockartistidega. Ta on kirjutanud muusikat nii väiksematele jazzansamblitele kui bigbändile, olnud mitmete suurte muusikaprojektide kunstiline juht ning on eestvedajaks kollektiividele JT Conception ja Janno Trump Clarity Ensemble.
 
 
LISAINFO:
Kontsert algab kell 20.00 ja on ühes osas. Uksed on avatud kell 19.00. Eelnevalt on avatud kohvik. Laudu ette broneerida ei saa, sest neid on vähe ja saame kõik sõbralikult hakkama!
Piletid müügil kohapeal hinnaga 12€ ja 8€, eelmüügist 10€. Sooduspiletid kehtivad (üli)õpilastele, õpetajatele, pensionäridele, Jazz Pesulad kliendikaardi omanikele, Eesti Jazzliidu liikmetele.
Korraldaja võib üritusel teha pilte, videoid ja helisalvestisi ning jagada neid nii osalejatega kui ka avalikes meediakanalites, samuti kasutada sarnaste ürituste turundamiseks.
Eesti Jazzliidu kontsertprogrammi toetavad Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.
Pilet eelmüügist: 10€/8€ Fienta
Kohapeal: 12€/8€
Susanna Aleksandra/Maaker/Trump
Liitu meie uudiskirjaga
Lubame, et ei risusta teie postkasti.