Rapla Jazziklubi | Kaisa Ling Thing
Reede, 19. Mai 2023, 20:00 - 21:30
See kordus on erand tavalise kordusega võrreldes
Kaisa Ling – vokaal
Rene Paul – klaver
Argo Toomel – kontrabass
Peep Kallas – trummid

„Vanainimese Nublu” – Aapo Ilves
„Karlova pargi Amy Winehouse” – Henry Kõrvits
„Eesti bluusi Uku Suviste” – Madis Aesma

Provokatiivne, (pool)poliitiline ja praaliv, nii omajagu rafineeritud kui ka veidi labane, valab Eesti parim (olgugi et ainus) palaganibluusi kollektiiv Kaisa Ling Thing kirgliku sõnumi dünaamilisse muusikalisse vormi. Tulevane eesti bluusi grand old lady Kaisa Ling pasundab lastetusest, käsikiimast ja represseeritud vanaisadest sügavat sinist bluusi. Pianist Rene Paul, kontrabassist Argo Toomel ja trummar Peep Kallas taaruvad läbi ajalooliste rütmi- ja harmooniakombinatsioonide kindlalt, neid kaasajastades ja maakeelde tõlkides.
2018. aastal ilmus debüütalbum „Nii kole mees” ning 2021. aasta kevadel „Läänemure lained”. Lisaks on ansambel loonud koostöös Tallinna Ülikooli sotsiaalteadlastega Eesti esimese bluusikali „Kuldsete kätega mees”.

Ansambli repertuaari keskmes on originaalne eestikeelne neovodevill, mis tegeleb nüüdisaja tabudega. Kaisa Ling Thingi muusika vundamendiks on aga eelmise sajandi alguse USA bluusinaiste hittide tõlked eesti keelde, mille on teinud kirjanik ja muusik Aapo Ilves.

2018. aastal ilmus debüütalbum „Nii kole mees“ ning 2021. aasta kevadel kauamängiv „Läänemure lained“. Lisaks on andambel kirjutanud koostöös Tallinna Ülikooli sotsiaalteadlastega Eesti esimese „bluusikali“, palgalõhest rääkiva etenduse „Kuldsete kätega mees“ ning inglisekeelse fringe-festivalide kava „The Feminist's Handbook for Eastern Europe“, mida esitanud nii Edinburgh' kui ka Tallinna fringe-festivalidel.
 
LISAINFO:
Kontsert algab kell 20.00 ja on ühes osas. Uksed on avatud kell 19.00. Eelnevalt on avatud kohvik. Laudu ette broneerida ei saa, sest neid on vähe ja saame kõik sõbralikult hakkama!
Piletid müügil kohapeal hinnaga 12€ ja 8€. Sooduspiletid kehtivad (üli)õpilastele, õpetajatele, pensionäridele, Jazz Pesulad kliendikaardi omanikele, Eesti Jazzliidu liikmetele.
 
Korraldaja võib üritusel teha pilte, videoid ja helisalvestisi ning jagada neid nii osalejatega kui ka avalikes meediakanalites, samuti kasutada sarnaste ürituste turundamiseks.
Eesti Jazzliidu kontsertprogrammi toetavad Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital.
Pilet eelmüügist: 10€/8€ Fienta
Kohapeal: 12€/8€
Kaisa Ling Thing
Liitu meie uudiskirjaga
Lubame, et ei risusta teie postkasti.