"Mine Metsa, Kui Äge Loodusfilmiõhtu!" esitleb: Nomaadid
Teisipäev, 14. Märts 2023, 18:30
"Mine Metsa, Kui Äge Loodusfilmiõhtu!" on oma pikast tardunest virgunud, et tuua kinolinale kultuuriklubi õdusas keskkonnas ja zooloog Lennart Lennuki seltskonnas kinolinale 3 hoolega valitud loodusfilmi.

Mehhiko | 2019 | 81’ | subtiitrid: eesti

Kolmandana linastuv film "Nomaadid" jälgib aasta vältel mõningaid maailma kõige karismaatilisemaid liike nende rändudel Mehhikosse ja sealt ära. Film viib meid seninägematutesse, Mehhiko kõige kaitstumatesse paikadesse, uurima rändajate peresidemeid ning nende võitlust ellujäämise eest. See linateos haarab Mehhiko looduse eepilist ulatust, segades peeneid intiimsusmomente tempokate tegevus-episoodidega ning püüdes samal ajal selgitada meie aja ühte kõige olulisemat teemat - rännet.


Originaalpealkiri: Nomadas


Režissöör

Emiliano Ruprah

Operaator

Alfredo Barroso Martín Boege Grant Brokensha Chels Briseño Ricardo Deneke Nicholas Donnelly Johnny Friday Emiliano Ruprah Emiliano Villanueva Luciano Larobina

Monteerija

Dylan Marriot Andrew Dikinson

Helilooja

Jacobo Lieberman and Leo Heiblum


Auhinnad

I Prize

Žürii: Võrratud kaadrid Mehhiko mitmekesisest loodusest ja selle liigirikkusest, rände tähtsusest ja loomade pesitsuskäitumisest. Film paneb mõtlema kogu maailma ökosüsteemide seotusele ja kaitsmise vajadusele.


Parim režii

Žürii: Film on põnev looduse lugu loomarühmade rännetest Mehhikos, mille sõnum ja pildikeel kutsuvad vaatama ja kaasa elama. Loodusliku liigirikkuse säilimine on kogu maailmas valuküsimus ja film, mis jõuab vaatajani hariva sõnumiga rändavate putukate, kalade, imetajate, lindude jt elust, on hea mõtte ja suure südamega tehtud. Eriliseks teeb filmi veel see, et tegemist on esmakordselt Mehhiko enda filmigrupi tööga, kus on üles võetud neile tähtis oma maa looduses.

Pilet annetuslik
Nomaadid
Liitu meie uudiskirjaga
Lubame, et ei risusta teie postkasti.
Tulevad sündmused Kultuuriklubis BAAS
Tulevad sündmused Loomeruumis
03 Apr 2024 17:15 - 18:30
Hispaania keel
10 Apr 2024 17:15 - 18:30
Hispaania keel
13 Apr 2024 09:45 - 17:15
Rahvarõivakursus